ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 06/09/07 06:23 כג באלול התשסז

שאלה

שלום..

אתמול היה לי ויקוח עם יהודי.. אני חייב עזרה מהרב.. אני יראה לרב מה הוא רשם.. תודה מראש..

אוקיי במה אתה מאמין?! אני לא שואל חס וחלילה בהתנשאות פשוט נורא מעניין אותי להבין את העמדה שלך

על מה אתה מתבסס!? על התורה?! על מה שאתה מפרש מהתורה?! או מה שפירשו מהתורה!? או מה שהיום הרבנים של היום מפרשים מהתורה!?

אוקי ויש לי שאלה...אתה מאמין שבמשך כל התקופות של בני ישראל והיהודים בכל הזמנים....לצד רבנים גדולים וצדיקים הייו גם הרבה רבנים ואנשי תורה לא כל כך צדיקים ומושחתים לפעמים נכון!? ואנחנו לא מדברים על ה' אנחנו מדברי על בני אדם כן!? אתה מסכים איתי שבימינו...בימים שלי ושלך...היינו עדים לכמה דברים אסורים מצד אנשים בתוך מפלגת ש"ס מפלגה דתייה שמייצגת את הדת...בראשה הרוחני הרב עובדיה יוסף החכם..קראתי את התורה פעמים רבות...לא ראיתי בן אדם מאמין שכל כך מפחד לדבר על המורים שלו..מוזרר...משהו פה לא נראה לי בסדר...אתה אמור ליהיות רגוע לחלוטין...בהתחשב בעובדה שלא אמרתי שום דבר רע על הרב עובדיה יוסף...אני רואה שהראש שלך סגור ולא פתוח לכלום...או לפחות ככה אתה רוצה שאני אחשוב...אתה עיוור באמונה שאינך מבין לחלוטין...אני לא אומר שאתה טועה...ולא כדאי להבין במה אתה מאמין!?!?אתה לא חושב שאם היינו עושים הכל נכון....היה קורה משהו מהנבואות!? לא חושב שהיה אמור ליהיות פה משיח1?!? ולא תעיז להאשים גויים או חילוניים....אני חושב שהבעייה מתחילה בתוך הדתיים עצמם...בתוך הגוף שאמור לתת דוגמא...ותורה שעברה מדור לדור....אני לצערי הרבה חושב שבדרך שלה..היא הושחתה כל כך הרבה עד שאנחנו כבר לא מבדילים בין דברי האלוהים ודברי המושחתים שניסו להסית אותנו מהדרך......הלוואי והיה מישהו אחד אם תשובה אחת...אבל אין..אבל קשה לכל כך הרבה דתיים..שאמורים ליהיות חכמים...להבין שהוא לא בא!? טעינו בדרך...והוא לא בא...הוא לא בא...צריך לשנות משהו...אנחנו טועים...ומשהו צריך להשתנות

אסור להאשים את הבחורות שמתלבשות חשוף....הדת היא לא מה שהיא הייתה....אנחנו נאחזים באמונות שב....מי ישיב אותנו למוטב!?

סלח לי אבל פתח את הראש ובוא נדבר על חוטא אחד....

ישו ...מכיר אותו?!

שמעת על הבחור..חס וחלילה שלא תטעה ותחשוב שאני מין סוג של מאמין שלו....זה לא המקרה....אבל אני אחד כזה שאוהב לדעת הרבה...אז אני קורא הרבה מאוד דברים...רק

תשובה

שלום לך,
תזהר ממנו , הוא מסיונר !!!!
כולו מלא השקרים ועוולות!!
יש פה הוצאת דיבה על גדולי ישראל !
אם אין אמונת חכמים, אזי אין תשתית לתושבע"פ,
וזוהי תמצית כפירתו של אותו האיש ימ"ש.
לגבי השאלה אם הורו לנו שלא עפ"י האמת בשגגה,
יש הלכות שלמות במסכת הוריות , ובוודאי שמי שהלך בדרך התורה לא יאונה לא כל רע אלא אדרבא,
יש שכר גדול לעמלו.
בברכה,
אריאל פריש