ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 08/11/07 04:07 כז בחשון התשסח

שאלה

שלום

רציתי לדעת האם גר אינו צריך לומר את הברכה שלא עשני גוי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
עפ"י דברי הרמ"א בשו"ע או"ח סימן מ"ו ס"ד עולה שיברך "שעשני גר" כך ביארו את דבריו המ"א והמ"ב.
אולם עפ"י המקובלים מאחר שברכות אלו הם הודאה על כך שבלילה לא נדבקה בנשמה מן נשמת עכו"ם גם גר יברך "שלא עשני גוי".
בברכה,
אריאל פריש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן