ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 07/04/06 00:11 ט בניסן התשסו

שאלה

שלום רב

רציתי לדעת האם וודקה אבסולוט-הינו כשר לפסח?

כמו כן האם לאשכנזים מותר לכול בפסח מוצרים המכילים ליפתית?

תודה מראש על תשובתכם

תשובה

לשואל שלום
לגבי וודקא אבסולוט עליך לבדוק את התוית של הבקבוק, אם מצויין בה שהוודקא כשרה אז מותר לישתותה בפסח. אם לא כתוב כלום אז הוודקא אינה כשרה ואין ליסמוך רק על הרכב החומרים המופיע על התוית.
לגבי ליפתית:
אומנם הבד"ץ נוהגים להחמיר בליציטין המופק מליפתית. אבל להלכה אין בזה איסור מפני שיש בזה ספקות רבים להקל.
ובדבר שיסודו במנהג, פשוט שבכל כך הרבה ספקות הלכה להקל. וכן פסק הרשל"צ הרב אליהו כמובא בשו"ת עמא דבר א, ס"ב.
בברכה צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il
מקורות: פניני הלכה - פסח. עמוד 118 הערה 6.