ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 10/02/11 13:52 ו באדר א'

שאלה

שלום רב

ברצוני לברר האם יש לברור סולת וכיצד עושים זאת (באיזו נפה)

בברכה ותודה

תשובה

שלום.

בספר "כיצד להמנע מאיסור אכילת שרצים" בהוצאת ארגון שופר נכתב שצריך לבדוק שאין בו קורים שהם סימני עשים. את הבדיקה ניתן לעשות באמצעות שפיכת הסולת לקערה באיטיות תוך הסתכלות שאין גושים.

אם נמצאו בבדיקה חרקים חומים אפשר לסנן במסננת סולת כיוון שאין הם עוברים דרכה אך כשיש תולעים לבנות קטנות יש לבדוק אם אין התולעים עוברים דרכם.

כעיקרון סולת ארוזה בנייר או בפלסטיק ולא שהתה הרבה זמן באריזה, בדרך כלל אין בה שרצים ואם נתבשל ללא בדיקה בדיעבד מותר.

חיים.