לינה בבתי חברות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/07/18 17:03 כח בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ובעלי נמצאים תחת לחץ בלתי פוסק מהבנות שלנו ( בנות 13 , 10 ) במיוחד בחופשת הקיץ , שנאפשר להם ללון בבתי חברות .

אנחנו די זורמים איתן בד"כ, אבל בנושא הזה אנחנו מאוד מאוד חוששים בעיקר לאור הסיפורים הכ"כ רבים לצערנו על ניצול מיני וכו' .

רצינו לשמוע מה דעתו של הרב בסוגיה זו וכיצד עלינו לנהוג ?

תודה רבה

רוני

תשובה

שלום וברכה

קשה מאוד לענות על שאלה זו, כיוון שהיא עוסקת גם בהערכת המציאות, ולא רק בענייני הלכה.

נראה לי שנקודת המוצא צריכה להיות מורכבת משתי תנועות:

א. נתינת אמון בסיסי בבני אדם, בעיקר כאשר גם הבנות שלהם נמצאות, וזהירות מחיים שכולם מלאים פחדים ואימה. צריך להיזהר שלא להרוס את הבנות שלך עצמך מרוב הפחדים והחששות.

ב. הקניית כלים טובות לבנותיך שתדענה לזהות את הסימנים שמהם יש להתרחק.

ובדרך זו לחיות חיים שמחים ומוגנים.

כל טוב ויישר כוח