לימוד נגינה על פסנתר לבת (מוסיקה קלאסית)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/06/18 23:28 ג בתמוז התשעח

שאלה

שלום וברכה,

הבת שלי לומדת נגינה על פסנתר (מוסיקה קלאסית).

בבירור שערכתי, אין בעיה בלמידה מכיוון שהמוסיקה 'נטמעה'.

אמנם, שמעתי כי אמנים שיש ביצירותיהן מובהקות דתית (כדוגמת הנדל) אסור.

כיצד עלינו לדעת מה מיצירות המוסיקה הקלאסית בעלי מובהקות דתית? והאם אכן אסור? או שבכל אופן מותר ללמוד כי היצירה נטמעה.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שכל שיר או מנגינה שלא ידוע מקורה אפשר לשיר, אלא א"כ יש שם מילים המעוררים לדברים שליליים, אבל מנגינות סתמיות אם ידועות כמנגינות של תפילה של גוים אין לשמוע וללמוד, אבל סתם מנגינות שאין ידועות כלל מהו מקורן נראה שאין איסור לנגן, כיוון שהשומע לא יודע מה הוא שומע.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ