לימודי חול

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/07/18 21:40 ד באב התשעח

שאלה

שלום רב, אני מורה, ויש לי תלמיד בכיתה ט׳ שחוזר בתשובה (לכיוון החרדי)... הוא משקיע בלימוד תורה והלכות וממש ממש משתדל. אך בשל כך הוא מחליט לזנוח את לימודי החול ומוכן כמעט לוותר עליהם. חשוב לציין שהתלמיד חכם מאוד ובעל פוטנציאל משמעותי בכל הקשור לרכישת ידע... האם לתת לו לנהוג כרצונו, או שיש מקור או משהו על מנת שאוכל לשכנע אותו להמשיך ללמוד גם מקצועות חול (מתמטיקה, לשון, אנגלית וכו׳..)?

תודה רבה, וכל טוב.

תשובה

שלום לך

אני לא הכתובת.

מה שצריך לחיי המעשה ניתן ללמוד בזמן קצר.

בתיכון המצוי מקדישים הרבה מאד זמן ללימודים שהוא מבוזבז.

יש היום יותר ויותר ישיבות,לפחות בציבור הדתי לאומי, בהם לומדים רק קודש במשך שלוש שנים ובשנה הרביעית משלימים בגרות בכל מקצועות החול. (ברור שזה מתאים רק למי שבמשך שנים למד מהבוקר עד הלילה ויש לו גם הרגלי למידה, הרגלי חשיבה וכושר ריכוז וכד- ולא לכל אחד).

בכל מקרה בתוך מה שאתה קורה מקצועות חול יש דרוג

לשון עברית זה מקצוע קודש וגדולי ישראל עסקו בו

גיאוגרפיה ופיסיקה של העולם אינם מקצועות קודש אבל הם מפגישים אותנו עם העולם שהקבה ברא.

מתמתיקה לדעתי היא מקצוע חול מובהק

אנגלית וכל שפה זרה הם מקצועות חול ויש רבנים כמו מורי ורבי הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל שהסתייג מלימודי שפות לפני גיל 18 כיון שבשפה יש גם תרבות זרה שמשפיעה על הנפש הצעירה יותר.

בברכה דוד לוי