לחם ללא כשרות בחו"ל

חדשות כיפה רבני כושרות 07/07/19 22:28 ד בתמוז התשעט

שאלה

אני נמצא ביוון ונגמר לי הלחם שהבאתי מהארץ ולא נותר לי לחם לאכול

האם מותר לי לקנות לחם סגור ואטום ממכולת באזור?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יישר כח שאתה שואל

לחם מכיל לעיתים עשרות חומרי גלם הכוללים חומרים משמרים, חומרי התפחה וחומרים מתחלבים. למשל: בלחם יכול להימצא חומר מתחלב (אמולספייר) מספר E471 שמופק בדרך כלל משומן בעלי חיים ולכן אינו כשר.

נוסף על כך, גם אם כל רכיבי הלחם כשרים - רגילים למרוח על התבניות שומן שלעיתים רבות מקורו מן החי והוא טרף לחלוטין.

כמו כן בדרך כלל במאפיה משתמשים באותן תבניות לכל סוגי המאפים, כל מי שראה פעם תבניות של מאפיה יודע שהן אינן מצטיינות בנקיון, והמאפה יאסר מחמת הלכלוכים הדבוקים בהן.

לכן למעשה אין לאכול לחם ללא כשרות.

אני מציע לך להעזר במדריך הכשרות לחו"ל שלנו בקישור הבא:

https://www.kosharot.co.il/כשרות-בחול

בברכה

יצחק דביר