לחזור לאמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/06/19 16:44 כ בסיון התשעט

שאלה

כבוד הרב !

אני בת 15 דתיה ומאמינה מאז שנולדתי והשנה , השנה משהו השתנה אני פחות כזאת אני שומרת שבת וכשרות אבל משהו אומר לי לחפש את עצמי את מי שאני אולי זה גיל ההתבגרות אבל זה קשה לי מאוד הלב שלי לא שלם כמו פעם אני רוצה לחזור להיות מי שהייתי ובלי ספקות בלי מחשבות בלי דבר שיהרהר את ליבי

תוכל להגיד לי מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

גילי ושמחי בכל מה שעובר עליך. כל אדם מפחד משלב חדש בחייו, ואפילו התינוק בוכה כשהוא נולד כיוון שהיה לו טוב בבטן אמו, וכן בכל מעבר ומעבר בחיי באדם יש כניסה לעולם חדש שהוא לא מוכר ולא ידוע, ומתעורר הגעגוע לעולם הקודם שהוא מוכר וחביב. אבל ברור שאדם חייב להתקדם בכל שלב ושלב ולהתפתח יותר, העבר הוא הבסיס לעתיד טוב יותר. כאשר אדם עובר בגיל ההתבגרות שלבים שונים והחיים שלפניו כעת הם דורשים יותר הבנה יותר עומק, יש לו נטיה טבעית לחזור לתמימות שהייתה לו, אבל אי אפשר שאדם יתפתח מבחינה גופנית, רוחנית ונשמתית, בכל התחום, אבל בתחום אמונת ד' ישאר בהבנה של ילד צעיר. עם ההתפתחות הטבעית מגיעה גם התפתחות רוחנית של העמקה והבנה גבוהה יותר בדעת אלוקים. על כן תפקידך כעת הוא לא להתרפק על העבר אלא להתסתכל קדימה, לברר לך את האמונה, וכפי שדוד אמר לשלמה בנו "דע את אלוקי אביך" צריך לדעת את האלוקים, וכפי שכתב השל"ה בהקדמתו לספרו, אנחנו צריכים לחקור באלוקות ולהבין. אמנם צריך ללמוד מאנשים יראי השם שיש להם את הכישורים הללו להגיש את האמונה בצורה בהירה ועניינית למרות כל השאלות שיש בשדה זו.

על כן חפשי מי מהרבנים/ רבניות שאת מכירה שיכול/ה לעזור לך להתקדם בענייני אמונה, להתחיל מהבסיס של ספר הכוזרי לרבי יהודה הלוי, ללמוד אותו עם חברותא, וכן ללמוד הרבה מסילת ישרים, וכך לבנות את עצמך בקדושה ובטהרה.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ