לוטו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/12/19 07:55 ו בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב שרלו,

האם מותר לסטודנט שאינו עובד, לבקש מפעם לפעם מהוריו 7 ₪ לרכישת טופס הגרלת לוטו (כאשר סכום הזכיה גבוה)?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו שלושה מישורים:

א. שליחת לוטו - מחלוקת פוסקים ביחס להגרלות, והקשר בינן ובין אסמכתא. יש צדדי היתר גם בשל העובדה שכמעט כל רווחי מפעל הפיס הולכים לציבור, ועל כן נראה לי שהעמדה המתירה מתאימה יותר לנימוקי ההלכה.

ב. מידת הביטחון - אני מציע, כחלק מהאמונה בכך שריבונו של עולם הוא המנהל את רווחי ההפסד והרווח, לשלוח את האפשרות המינימלית ביותר, ובכך גם לעשות את ההשתדלות הקטנה, וגם לבטא שאין זה משנה כמה טורים אדם ישלח.

ג. בקשה מההורים - זה תלוי בהם, ואם הם יודעים למה הם נותנים את הכסף - אין בכך כל בעיה.

וכמובן, להיזהר מאוד שלא להתדרדר לעולם בו אין עסוקים ביישובו של עולם, אלא מהמרים.

כל טוב