להתקרב לאלוקים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/02/20 09:50 יח בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב. אני כבר הרבה זמן רוצה להתקרב לאלוקים ושיאהב אותי יותר ממה שהוא אוהב ואני בנוסף רוצה לקיים מצוות בשבילו. אני מקיימת מצוות בכללי, אני תורמת לעמותות של צער בעלי חיים, אני לא חושבת רעות על אף אחד, אני לא דתייה אבל אני צנועה בדיוק כמו דתייה, אני שומרת חגים, לא עובדת בשבת אבל אני מרגישה שזה לא מספיק..

איך אני יכולה לגרום שה' יאהב אותי יותר?

איך להיות צדיקה יותר?

ואיזה מצוות אני יכולה לקיים?

תשובה

שלום

קודם כל, את בת יקרה ואהובה של אלוקים.

כמובן, תמיד אפשר ורצוי להוסיף בהתקדמות ובהתקרבות של האדם לאלוקים ובהיותו יותר טוב. זה תהליך שלא נגמר.

אני מציע להוסיף בהתאם למה שאת יכולה בשמירת השבת, בעשיית חסד, בהקפדה על כשרות המזון ובתפילות. במיוחד למזמורי תהלים יש כח מיוחד לרומם את האדם ולקרבו לאלוקים.

במקביל אני מציע לך לחשוב על אפשרות של לימוד תורה, בין אם בשיעורים באינטרנט (יש המון), ובין אם באיזושהי מסגרת באזור מגורייך.

אשמח לייעץ באופן ספציפי אם זה מדבר אלייך.

כל טוב