להתפלל שאהיה גיבור-על

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/05/19 08:58 טז באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה אבל בוא נאמר שהיא ממש הזויה, אני יודע שהקדוש ברוך הוא יכול לעשות כל דבר שיש אפילו לתת כוחות לאחרים

אם בן אדם עם לב טהור מבקש מהקב"ה סוג של כוח על(מהירות על אנושית, חוזק על אנושי,לעוף..)הבן טדם צם ובוכה ומבקש בלי להפסיק יום ולילה שהקב"ה ייתן לו כוחות מהירות על אנושית כאלה וכמובן שהוא ישתמש בהם לטובה והוא ביקש והתפלל מלא יש איזה סיכוי שהוא ייתן כוחות כאלה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אדם צריך להיות עצמו. לא להיות מישהו אחר. אני לא אבקש להיות משה רבינו ולא אלברט אינשטיין. הקב"ה ברא את משה רבינו להיות משה רבינו ואת אינשטיין להיות אינשטיין...

את העקרון הזה ניסח באופן מדוייק רבי זושא (=משולם זושא מאניפולי, חי באוקראינה לפני 250 שנה) שאמר סמוך לפטירתו: "בעולם הבא לא ישאלוני: 'מדוע לא היית משה רבנו?' אלא ישאלו – 'מדוע לא היית זושא?'"

כל אחד מאתנו צריך להכיר את עצמו ולדעת שהוא נברא כי הקב"ה רצה אותו בעולם.

כך אצלך - אתה לא נבראת להיות ציפור - יש לקב"ה די ציפורים שעפות בעולם; לא נבראת להיות ברדלס שרץ הכי מהר ולא פיל חזק. נבראת להיות אתה. הקב"ה וודאי צריך אותך בעולם, הקב"ה יודע שיש לך תפקיד חשוב בעולמו.

תגדל בעזרת ד' ותגלה בעצמך את הכוחות והכשרונות המיוחדים שהקב"ה העניק לך, בהם תתפתח ותגיע למצויינות שתביא ברכה לך ולעולם.

ראוי מאוד להתפלל לקב"ה שיסייע לך לגלות את הכוחות שיש בך, את הכשרונות והסגולות המיוחדות שלך. לבקש מד' שיסייע לך להתפתח ולהצטיין בהם, כך להביא ברכה לעולם וגם לעצמך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן