להתחיל לצאת?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/05/20 19:25 כג באייר התשפ

שאלה

הכרתי מישהו לפני כמה שנים שסתרם בתור התנדבות ביחד. לפני שנה הוא הציע לי לצאת... הוא בן 23. אז ישר אמרתי לא כי ההפרש גדול וכי לא חשבתי שאני מוכנה... השבוע חזרנו להיות בקשר לשנינו חושבים על זה... אני ממש מוכנה אני חושבת...אני באמת מרגישה שזה נכון... אבל אני מפחדת ממה שההורים שלי יגידו ואם זה יפגע לי בלימודים... מה לעשות?

תשובה

שלום

בדרך כלל הגיל הזה הוא באמת קצת צעיר, והפער הזה בגיל הזה הוא טיפה גדול, אבל מצד שני יש מקרים שיש מקום גם בגיל כזה ובהפרש כזה לבנות בית יחד.

על פי ההלכה ההחלטה על חתונה היא של האדם עצמו, ולא של הוריו, אבל כמובן צריך לעשות את זה במאמצים גדולים שלא לבוא לידי עימותים.

אני לא מכיר אותך ולא יודע מה איכות הקשר שיש לך עם הורייך, אבל נראה לי שבהחלט נכון וחשוב שתתייעצי איתם ועם עוד אנשים בעלי ניסיון שמכירים אותך (מהמשפחה או מהאולפנה או ממקומות אחרים) ורק לאחר מכן תגבשי את החלטתך. בהחלט סביר והגיוני להגיע אחרי ההתייעצויות הללו למסקנה שנכון לחכות לסוף הלימודים (אם כי לא בהכרח).

בהצלחה רבה וכל טוב