להרגיש קדושה בשבת | לשמור שבת חלקית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/06/18 09:35 כז בסיון התשעח

שאלה

בשנה האחרונה אני מאוד מתקרב לדת ומתחזק, ואני מביא את זה לידי ביטוי בהרבה דברים.

אני גר בבית שומר מסורת וכו' אבל בית שלא שומר שבת (אבל לא מדליק אש כמובן).

אני אף פעם לא שמרתי שבת, ולאחרונה החלטתי בעצמי שאני רוצה לנסות לשמור שבת.

שמרתי שבת כמה פעמים במלואה, אבל זה לא הפך למשהו קבוע.

כאשר אני מנסה לשמור את השבת, אני עושה את זה מתוך האהבה לקדושה הזאת שבשבת, ובנוסף את השלווה והרוגע שהיא נותנת תוך כדי השבת וגם לקראת השבוע החדש, והכי חשוב בגלל.

בשבת, אני לא עושה מבצע את הדברים הבאים:כמה שפחות לחלל את השבת, כמו למשל:

הדלקת אש, נסיעה במכונית, כתיבה.

אני משתמש בסמארטפון.

אני משתדל מאוד ומנסה, כמה שפחות להדליק ולכבות מוצרי חשמל וכו',

*אבל*, אני לא שומר את השבת במלואה.

המשפחה שלי ואני עושים קידוש בכל ערב שבת, ולפעמים הבדלה במוצאי שבת.

בשבתות ששמרתי, אני לא הרגשתי את הקדושה וההווי, מכיוון שהמשפחה שלי לא נמצאת בבית בשבת, ונוסעת לטייל (דבר שלא יכולים לוותר עליו), ואני נשאר לבד, ואין את ההווי של המשפחתיות ושמירת השבת.

אני מאוד רוצה לשמור את השבת במלואה, אבל קשה לי מאוד, כשאני שומר לבד.

בכל זאת, לפעמים אני מרגיש מועקה כאשר אני לא שומר את השבת במלואה.

רציתי לדעת את דעתכם בנושא.

תודה, ושבת שלום ומבורכת❤.

תשובה

לשואל שלום,

שמחתי מאוד לקרוא על התקדמותך באמונה ובקיום המצוות. אני מאחל לך הצלחה רבה ובהירות בדרך!

ממש כדבריך, השבת נותנת לנו כח של חיבור לבורא עולם לקראת השבוע הבא ולאחר השבוע הקודם.

דע לך, שא-לוהים שמח בכל צעד, אפילו הכי קטן שלך! הוא מתבונן ומאושר מהתהליך הזה. הוא רואה כמה קשה לך ולמרות הכל אתה מצליח לקחת על עצמך שמירת שבת שהיא כל כך קשה, בטח בדור שלנו.

לא תמיד זה טוב 'לקפוץ' על כל הקופה, ובמצבים מסויימים התהליך המדוד והאישי מפיק תועלת גדולה יותר. אתה מכיר את עצמך.

לגבי התחושה - אני רוצה להציע שני דברים שאולי יוכלו לסייע:

א. השימוש בפלאפון מקשה מאוד על שמירת השבת כי אתה בעצם רואה ומקבל אליך את כל מה שאתה כביכול 'מפספס'. אתה יושב בבית, לא נוסע, אבל כל היום מוזן בדברים שקורים בחוץ באותם מקומות אליהם אתה לא רוצה להגיע. אני חושב שיהיה לך טוב למצוא אולי הגבלה מסויימת בפלאפון במהלך השבת. נניח: לכבות את החיבור לאינטרנט, או להשתמש רק בשעות מוגדרות. כך יהיה לך קל יותר בשמירת השבת מבחינת ההרגשה והחוויה.

ב. נסה למצוא משהו חיובי שתוכל לעשות כדי לשפר את חווית השבת. לדוגמא: למצוא בית כנסת קרוב שאתה מתחבר לתפילה ולשירים, אולי ללכת לקבלת שבת בערב, או קריאת התורה. אפשר להוסיף קידוש ביום השבת, או שירי יהדות שאתה מכיר. אפשר לחפש ספר יהדות שאתה מתחבר אליו. יש ספר מצויין וקליל שנקרא "פעם בשבוע", שאולי יוכל להתאים.

לסיום, דע לך שאתה בדרך הנכונה! אל תתן לדברים מבחוץ להשפיע על ההחלטה החשובה הזו, המשך לשאול ולברר ובורא עולם יהיה בעזרך!