להקות יונינה ועלמא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/07/20 10:54 יג בתמוז התשפ

שאלה

האם מותר לשמוע את להקת יונינה ואת להקת עלמא שמשלבות שירת נשים ? האם מותר לראות קליפ וידאו שלהם? והאם מותר ללכת להופעה שלהם?

פניתי אליהם והם אמרו לי שיש כמה התרים שהם מסתמכים עליהם ורציתי לשאול את דעת הרב בנושא...

תודה רבה

ישי

תשובה

שלום

שמיעה ממכשיר אלקטרוני, כאשר זוכר את דמות האשה-

הגר"ע יוסף התיר בסוף ימיו שמיעת קול זמר של אשה ברדיו, אף אם מכירה. ובזה חזר בו מדעתו הראשונה בשהובאה בשו"ת יביע אומר בחלקיו הראשונים. בדבריו הוא מביא גם את הגרי"ש אלישיב להקל. עיין יביע"א ט קח מג.

אמנם רבים חלקו עליהם להחמיר, אך המקל כמותם, יש לו על מי לסמוך (זהו דין דרבנן).

שמיעת שירת נשים חיה בלי רמקול, כאשר זוכר את דמותה או רואה אותה-

אסור. ובכגון זה, הרב זצ"ל ברח החוצה מאירוע של המוסדות הלאומיים כאשר מישהי עמדה ושרה מול הקהל.

שמיעת שירת נשים חיה, כאשר לא רואה אותה, ולא זוכר דמותה-

מותר. ובלבד שהתוכן והסגנון מתאימים ליראת השם.

שמיעת שירת נשים ברמקול, או צפיה בוידאו, כאשר רואים אותן שרות-

מצד שמיעת קול אשה, אפשר להקל כדעת הגר"ע והגרי"ש לעיל. אך מצד האיסור להביט אפילו באצבע קטנה של אשה כדי להנות, יש לאסור. שהצופה באשה שרה ונעה, ולבושה היטב וכו', מסתמא נהנה גם מיופיה.

אינני מכיר את הלהקות שהבאת בשאלתך.

תבדוק לאיזה פרמטר הן נכנסות, ותשובתך בצידך.

כל טוב