להעיר למישהו בבית כנסת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/06/18 22:46 יג בתמוז התשעח

שאלה

שלום,

בבית כנסת שאני מתפלל יש אדם שיושב על כסאו בזמן התפילה ומניח רגל אחת על השנייה.

יודע אני עוד מילדות שלשבת בצורה כזאת נחשב ללא מכובד בבית הכנסת אך אני מאד מתאפק להעיר לו מאחר ואיני מכירו אישית (וגם מאד נמנע מלהעיר לאנשים) וגם איני בטוח האם דבר זה הוא בהכרח אסור לפי רוב הפוסקים, או שמא יש מצב שזה נחשב בסדר.

אשמח לעצתך בנושא האם להעיר לו או לא,

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הערה כזאת עלולה להשפיל.

כבר קבעו רבותינו "נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים".

נכון ביותר שתחפש מישהו מהחברים של אותו אדם (בדווקא) אתה תפנה את תשומת ליבו של החבר, כדי שיאמר לאותו אדם לשנות את צורת הישיבה בבית הכנסת.