להכשיר/להגעיל סכו"ם לפסח בקומקום חשמלי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/04/19 16:56 ג בניסן התשעט

שאלה

בס"ד

שלום רב כבודו, האם ניתן להכשיר/להגעיל סכו"ם לפסח באופן הזה;

להוסיף מים לקומקום חשמלי, ללחוץ על כפתור הרתיחה ואז כשהמים מבעבעים ורותחים - להכניס את הסכו"ם לתוכו למספר שניות ואז להוציא את הסכו"ם ולשטוף במים קרים?

או שמכניסים את הסכו"ם מההתחלה לתוך הקומקום ואז מוסיפים מים לתוכו ואז ללחוץ על כפתור הרתיחה והמים יתחממו/ירתחו על הסכו"ם?

מהי האפשרות היותר נכונה שציינתי? הראשונה בסדר?

תודה רבה כבוד הרב וחג שמח וכשר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך שהכלים לא יהיו בשמוש 24 שעות, לאחר מכן יוודא שהם נקיים ללא שעריות, כמו כן כדאי להכניס במים מעט חומר פוגם, סבון או דבר אחר, בכל אופן לאחר שהמים רותחים מכניסים לתוך הקומקום את הכלים (לדאוג שכל הכלי בתוך הקומקום). לאחר מכן לשפוך עליהם מים קרים.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ