לגבי שמירת הברית בהומו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/11/19 21:35 יט בחשון התשפ

שאלה

שלום לכבודו!

ראיתי שהרב כותב שהומו פטור מפרו ורבו ולפי זה פטור משפיכות זרע לבטלה!!

רציתי לדעת מה מקור הדברים מאיפה לומדים את זה שהומו פטור מפרו ורבו ושפיכת זרע לבטלה הרי ידוע שהומו זה תיקון על גלגול קודם שבא על זכר או התעבר בבין השמשות ועכשיו התיקון שלו לשמור על הברית וזרע לבטלה למרות התאווה הזאת תודה לכבוד הרב אשמח למקורות

תשובה

שלום

לא כך כתבתי. כתבתי דבר אחר-

מי שאינו מסוגל גופנית לקיים פרו ורבו, אזי הוא אנוס מלקיים מצווה זו. ובכלל זה מי שאינו יכול לקיים יחסי אישות עם אשה כדרך כל הארץ משום שאינו יורה כחץ וכדומה. כפי שמי שאין לו ידיים אנוס מלהניח תפילין, ותתרן אנוס מלברך מני בשמים. ואין לומר שעליו להכניס להריון על ידי מבחנה וכדומה, שכן התורה לא הצריכה אדם לעשות דברים שאינם כדרך הטבע בקיום המצוות, כפי שכותב בעל ערוה"ש במספר מקומות.

מה שאין כן איסור הוצאת ז"ל, שאין בה אונס מצד היותו בעל נטיה הפוכה, ואסור לו לפגום בבריתו ולהוציא זרע לבטלה כל ימיו.

כל טוב