לבקש סליחה מבחור שיצאתי איתו, שנייה לפני שאני מתחתנת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/03/19 21:42 י באדר ב'

שאלה

שלום

לפני כחצי שנה נפרדתי מבחור כאשר ידעתי שהוא עומד להציע לי נישואים שבוע לאחר מכן... במהלך הקשר לא הייתי שלמה עם עצמי לגביו, אבל רציתי לתת לזה הזדמנות והבחור כלל לא ידע מהחששות שלי ומהדברים שהפריעו לי

כשנפרדנו, לא נתתי לו תשובה לשאלותיו, כי חשבתי שמותר לשקר מפני השלום והוא גם ככה עצוב על הפרידה, הוא גם יתום, ורציתי כמה שפחות לפגוע בו, אז האשמתי את עצמי ואמרתי שאני לא חושבת שאני מוכנה לחתונה..

ברוך ה' עבר מאז זמן והכרתי בחור אחר וכעת אנחנו ברוך ה' מאורסים, אבל אני מרגישה רע בקשר לבחור הקודם אני יודעת שפגעתי בו מאוד, (הוא גם גילה שאני מאורסת כעת, בניגוד למה שאמרתי לו) ואני רוצה לבקש ממנו סליחה אבל אני מפחדת שעצם יצירת הקשר שלי איתו תגרום לכעס שלו עליי לצוץ שוב ואני גם לא חושבת שהוא יסלח לי... בנוסף, מעשה כזה יכול קצת להפריע לארוס שלי

אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.

אין ספק שיש בך רגישות רבה לזולת. זו מעלה נפלאה אך לעתים מתלווים אליה גם "מחירים". כל מי שנכנס למערכת יחסים, ודאי בדייטים, מבין שיש מורכבויות ולא תמיד הציפיות מתגשמות.

יכול להיות שגם לקשר שלך עם הבחור ההוא היה תפקיד מסוים עבורו. יכול להיות שהוא למד מכך להגיע בגישה מתונה יותר לפגישות, או משהו אחר בסגנון הזה. בכל מקרה, כפי שיש בידיו את היכולת להתעצם מהקשר שהיה ולא להישבר ממנו - כך גם אצלך. ואולי השיעור הקטן שאת יכולה לקחת מכאן הוא היכולת להניח לאחרים לעשות את התהליך שלהם בלעדייך. זה קשה במיוחד, אגב, עם בני משפחה שלנו. הרבה פעמים אנחנו רוצים לגרום/לעזור להם להשתנות, ושוכחים שבסופו של דבר כדי ששינוי יהיה אפקטיבי, זו צריכה להיות החלטה שלהם.

במקביל, יפה לשמוע שאת מצליחה לכוון את הרגישות לזולת אל השותף החדש שלך, ארוסך, ולקחת בחשבון גם את העמדה והרגש שלו בנושא. יש לכם דרך משותפת לעשות, ובמסגרתה שניכם תוכלו לעשות טוב בעולם יחד, ומתוך התחשבות הדדית. ולכן אני נוטה לחזק את עמדתך שלא להזכיר את מה שכבר חלף, ולתת לדברים להתעמעם.

והעיקר: מזל טוב והצלחה רבה לשניכם.

אוהד

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן