לבישת מכנסיים לנשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/10/20 23:26 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב!

רציתי לשאול

מכנסיים לנשים שהם אינם צמודים לגוף כמו מכנסי אלדין ומכנסי שרוול מותרים לבישה? רוצה לציין שגם הרצון ללבוש מכנסיים הם לא מתוך להבליט חלקים אלא מתוך נוחות ויופי ואין כלל כוונה להבליט חלקים אסורים.

עוד דבר, נשים שהם למשל שחקניות ומכורך הדברים צריכות ללבוש מכנסיים צמודים בגלל התחפושת של אותה דמות יכולות או לא יכולות ללבוש מכנסיים? שהרי אין כאן כוונה להבליט חלקים לא צנועים אלא זאת תחפושת והיא מגלמת דמות מסוימת....

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. מעיקר הדין מותרות מכנסיים נשיות, רחבות ביותר, עד שלא מבחינים בהליכה שהן מכנסיים ולא חצאית. כמעט ואינני מכיר פריט לבוש העונה להגדרה זו.

ב. אסור ללבוש מכנסיים, גם בהצגה וכדומה

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן