האם כדאי סמארטפון? ואם חשוב לי שלא שיהיה לבעלי, מה לעשות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/05/20 12:57 ב בסיון התשפ

שאלה

בס"ד

שלום חברים שלי.. (חברים מקשיבים;) ) :)

מאד מרגישה על עצמי שסמארטפון זה משהו שממש ינתק אותי מהחיים

ויעשה לי רע. אז ב"ה אני עם נוקיה כל הזמן..

אבל.. אני מפחדת שאולי אם כל העולם ככה מתקדם זה ישאיר אותי מאחור?

מהרבה בחינות: חברתית, כלכלית, אישית.

מצד שני אני מרגישה שזה הקו האדום שלי שאני לא רוצה לעבור ולא מוכנה.

מה אני אמורה לעשות?

אציין שבקטע החברתי של "מה יאמרו" ב"ה יכולה להתמודד,

יותר מפחדת מההשלכות האחרות שציינתי..

וגם, בעז"ה שאצא לשידוכים, אני מחפשת מישהו עם השקפה דומה לשלי, אני יודעת שסמארטפון לא בהכרח אומר על הבנ"א, אבל חשוב לי שלא יהיה לבעלי סמארטפון כי זה מרגיש לי דרך חיים. (בעיני)

אשמח לתשובתכם.

תשובה

בס"ד

שלום הודיה יקרה,

שאלתך חשובה וטובה, ומעידה על כך שאת מודעת לעצמך ולחסרונותיו של מכשיר הפלאפון. אשרייך!!

לגביי שאלותיך, אנחנו מצרפים לך מספר קישורים בנושא, את מוזמנת לעיין:

קישורים:

סמארטפון - איך מתגברים על התמכרות?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=956439

להחליף לכשר או להמשיך עם סינון

https://www.makshivim.org.il/answer?id=956020

סמארטפון - מה דעתכם?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=708264

לגביי זוגיות:

כשהולכים לבחור את החצי השני שלך, כדאי מאוד לחשוב עם עצמנו מהם חמשת הדברים שבעיקר אותם אנחנו מחפשים - כגון לב טוב, שמירת תורה ומצוות וכך הלאה. עם זאת, צריך לדעת שהעולם הוא לא "כספומט", כלומר- כמו שאנחנו בעצמנו מלאים יתרונות, כך- יש לנו גם חסרונות. וגם לזולתנו. ועם כל זה שאנחנו מחפשים דברים שחשובים לנו בבן הזוג, צריך גם לדעת להתגמש (לדוגמא- אולי הוא לא אקדמאי אבל יש לו לב זהב).

ולכן אני מציעה לך לבחור בזהירות את העקרונות שלך, כלומר אם את בוחרת את העיקרון ש"שלא יהיה לו סמארטפון". לרובנו כיום יש את המכשיר הזה, ואת צודקת לגמרי שסמארטפון לא בהכרח מעיד על הבן אדם, ולכן לפני שאת "שוללת" הצעות אני ממליצה לך לחשוב על כך שוב.

בעזרת ה', כשתמצאי את החצי השני שלך (ובע"ה בקרוב!) תוכלי לשתף אותו ולשמוע מה דעתו. כי בני זוג מאוד יכולים להצמיח את השני (או חלילה, הפוך). גם אם לא יסכים לכך- זה בסדר גמור, כי בזוגיות לא מחנכים את השני.. ואם הוא יסכים (מן הסתם אחרי תהליך)- מעולה!

אולי כדאי להתייעץ עם מישהי שמכירה אותך טוב- אמא, בת משפחה או מורה קרובה, ולדבר איתה גם על הנושא הזה. כמו שאמרת- לרובנו יש את המכשיר הזה.

טיפ נוסף, לפני שאנחנו מחפשים מה "לא", מה אין- לחפש מה "יש", מה ערכו של הבנאדם לפניך. כמו שאמרנו- אולי יש לו סמארטפון- אבל גם יש לו לב זהב והוא ישא אותך על כפיו בדאגה ואהבה אינסופית?

הודיה יקרה, המון הצלחה ואשרייך על עמוד השדרה שלך!

ברכת ה' עלייך

שרון