לא מצליחה בעבודת השם: איך אפשר בכל זאת להתמיד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/03/19 22:48 י באדר ב'

שאלה

היי, אני מנסה כבר המון פעמים להתקדם בעבודת ה', במידות...

וכל פעם שאני מנסה אז אני בורחת ישר לדברים אחרים...

אני כל הזמן מנסה ורוצה אבל לא מצליחה ליישם...

אני מאוד ישמח עם תתנו לי עצות מה לעשות....

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום נעמה.

הדברים הכלליים שתיארת בשאלה משותפים בסופו של דבר כמעט לכולנו. בטבע האנושי הרבה יותר קל להרוס מאשר לבנות, וכל היופי בעבודה הפנימית הוא תהליך היצירה העדין ולא רק התוצאה.

אחד הדברים שהכי יכולים לעזור במשימה הזאת זו מסגרת. כשיש מסגרת שמשותפת לכמה אנשים, ויש להם מטרה משותפת שהם חותרים אליה באותו זמן ואותו מקום, זה יכול לעזור ולחזק. לכן ביהדות יש "פטנטים" גאוניים כמו תפילה במניין, לימוד בחברותא, שיעורים, קבוצות התנדבות, ועוד.

רעיון נוסף הוא להתחיל מאוד בקטן. אם תתחילי בדבר או שניים - קטנים, קלים - גם זה יוכל לסייע לך. לא לנסות לעשות הכל בבת אחת. להמשיך כרגיל - חוץ משינוי קטן אחד. את יכולה לבחור דבר או שניים שהכי מעניינים או מוצאים חן בעינייך בתחום של מידות, עזרה לזולת וכו', ולנסות להתמיד בו כמה שבועות.

מוזמנת לנסות ולשתף אותנו איך היה!

בהצלחה.

אוהד

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן