לא יבוא ממזר בקהל ה׳

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/19 05:43 ג בכסלו התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

סיפור משפחתי הביא אותי להתעניין בשאלה לגבי ממזר. לאחר התבוננות בכתבים ראיתי שבכל פעם שמוזכר דיון בממזר, עוסקים בגבר. גבר הבא על אישה נשואה למשל. רציתי לדעת אם הרב מכיר מקור המציין גם גבר נשוי הבא על אישה אחרת שאינה מותרת לו ? האם הילד הנולד להם נחשב לממזר ? השאלה לגבי ממזר היא בהגדרה הההלכתית של ממזר ובעיקר בפסוק ׳לא יבוא ממזר בקהל ה׳׳,.

האם מי שנולד לאישה רווקה ששכבה עם גבר נשוי נחשב ממזר ? האם מותר לאדם זה להתגייר ? האם הדבר נכון גם לגבי בת שנולדה למי שנבעלה על ידי גבר נשוי ? האם מותר לה להתגייר ?

תודה על תשובתך

תשובה

שלום וברכה

ממזרות על פי ההלכה יכולה להיווצר בדרכים שונות.

כאשר אנו עוסקים בממזרות הנולדת מנישואין – זה אכן גבר שבא על אישה נשואה ולא להפך.

אולם יש ממזרויות נוספות, כגון אח הבא חס ושלום על אחותו, ששם הממזרות אינה נובעת מהאישה אלא ממעשה שניהם ביחד, ואם זה חס ושלום באונס – זה רק בגללו, ועוד עריות שהן בתוך המשפחה.

מי שנולד לאישה רווקה אינו ממזר. זה מעשה פסול, אבל לא כל מעשה פסול גורר ממזרות.

אם הוא גוי – הוא לא ממזר, ולכן השאלה על גיור לא ברור מספיק.

והדבר נכון גם לגבי בת שנולדה לאישה לא יהודייה.

אני מבין שיש דברים בין השורות, אולם הם לא נחשפו בשאלה, ועל כן איני יכול לענות עליהם.

כל טוב