לאחר הגיור

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/10/19 15:16 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבןד הרב רק רציתי לדעת שאם אחרי שאני מתגייר ואני לא מתפלל כל בוקר כמו אדם מסורתי או חילוני אבל מסתובב אם כיםה שומר שבת ועושה את כל המצוות שאני אכיר כי אני עוד לא מכיר הכל אני מכיר רק מה שאסור באמת שזה איסורי כרת אני יודע שהיה אסור לי ללמוד אם אני גוי מוסלמי שלא עשה ברית ועשיתי ברית אז רק רציתי לדעת אם אני שומר אץ כל המצוות שיש כל תריג המצוות ומניל תפילין ושומרמשבת וזה אז אפילו אם אני לא מתפלל כל בוקר וזה בבית כנסת אז אנימאגיע לעולם הבא ? אני מפחד. מאוד

תשובה

שלום וברכה,

לאחר שאתה עושה גיור כהלכה הנך יהודי, ומחויב בכל המצוות מהתורה ומדרבנן, כמו כל היהודים.

א. שתזכה לקיים את כל המצוות.

ב. הרצון שלך לקיים את התורה והמצוות, חשוב מאוד.

ג. גם אם פעם אחת לא התפללת, אתה אי"ה תגיע לעולם הבא.

ד. אינך צריך לפחד, אלא להשתדל ולהתאמץ לקיים את כל המצוות כפי שצריך, אך כל זה מתוך שמחה ויראת שמיים אמתית.

ה. תזכור תמיד שיש לנו את האפשרות החשובה, של התשובה והתיקון. ושהתשובה היא מתנה נפלאה שהקב"ה נתן לנו.

ברכה והצלחה