כתיבה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/20 09:06 ד בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אני לומד בבית ספר חילוני ולאחרונה (חצי השנה האחרונה) התחלתי להתקרב יותר לדת אני לומד מגמות שנחשבות מאוד קשות והמורים כמובן לא מתחשבים בכך שביום שבת אסור לכתוב ונותנים שיעורים שצריך לפתור במהלך שישי שבת

האם אפשר ביום שבת לפתור תרגילים במתמטיקה לפיזיקה בכתב יד? אם לא האם יש לך עצה שאני יכול להשתמש בה על מנת שלא לפגר בחומר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין שום היתר לכתוב בשבת אלא רק לצורך פיקוח נפש.

אכן צריך למצוא עצות.

אני סבור שהאמת היא הדרך המנצחת: תיגש למורים לפיזיקה ומתמטיקה, תשתף אותם בכך שאתה שומר שבת. תעשה אתם הערכת זמן: כמה אתה יכול לפתור ביום שישי לפני שבת, כמה במוצאי שבת. על מה שאי אפשר להספיק, תבקש מהם אפשרות לדחות את ההגשה ליום שני (יכול להיות שהם יציעו לך פתרונות אחרים שיותר מתאימים להם).

מברך אותך בהצלחה -

גם בשמירת שבת

גם בלימודים המאתגרים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן