כתובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/19 17:30 י באדר ב'

שאלה

על הכתובה שלנו חתום רב שכלל לא היה באירוע. את החופה ערך רב שהוא קרוב משפחה של החתן ולא מאושר לערוך חופות בארץ.

כעת אנו מתגרשים.

מה המשמעות של זה אם בכלל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הצטערתי לשמוע שאתם מתגרשים, אבל אני בטוח שעשיתם את המהלך הנכון ולצאת לדרך חדשה מתוך עוצמה.

עיקר הכתובה בנוי על חתימות העדים, ואם העדים כשרים הרי שהכתובה קיימת ועומדת. הרב פחות משמעותי לעניין הכתובה שהוא שטר ממוני ביסודו. בכו"א כאשר נמצאים בגרושין יש לפעמים שמשתמשים בכתובה ויש פעמים שהכתובה לא משמעותית, זה תלוי בהסדרים שמגיעים אליהם.

בכל אופן מכיוון שהחלטתם להתגרש, אם תגיעו להסכם בינכם הדבר טוב ביותר, ממעט מריבות וכעסים, ואם לא אלא תגיעו לבית הדין סוגיית הכתובה תדון בבית הדין.

פורים שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ