הקייטרינג כשר - צריך משגיח באולם?

חדשות כיפה רבני כושרות 21/01/20 16:42 כד בטבת התשפ

שאלה

שלום רב,

סגרנו בשעה טובה בר מצווה לבני הבכור .

כששאלתי אם יש כשרות אמרו לי שכן של הרבנות הרצליה .

לאחר ברור יותר מקיף אני מבינה שהמקום עצמו לא מכין את האוכל

האוכל הוא של קייטרינג שיש לו כשרות של הרבנות הרצליה.

המקום שבו סגרנו את המסיבה לא פותח בשבת , הכלים עברו הטבלה

אבל... למקום עצמו אין תעודת כשרות כי הם לא רוצים לשלם פעמיים על כשרות .

יש לי מספר אורחים קרובים שהם מקפידים..

אני חוששת שזה לא יעמוד בציפיותם ...

איך ניתן לפתור בעיה זו ?

האם מנות מהדרין יפתרו את הבעיה לאותם שומרים?

האם יש פתרון אחר ?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית אציין שאיני יכול להשיב בשם האורחים שלכם, הכל תלוי על מה הם בדיוק מקפידים, מדבריכם אני מבין שהקיטרינג כלל אינו מהדרין כך שממילא מנות ממנו לא יתאימו לאוכלי מהדרין.

שנית - כאשר אין משגיח במקום ההגשה ישנן כמה שאלות שיש לתת עליהן את הדעת:

1. כיצד אנו בודקים שהאוכל שיצא מהקיטרינג הוא זה שהגיע לאולם (כבר היו מקרים של החלפות).

2. באלו כלים משתמשים באולם - האם טבולים? האם בעבר השתמשו בהם למאכלים ללא השגחת כשרות?

3. פעמים רבות הקייטרינג מביא אריזות סגורות של ירק עלים, אותו חובה להשרות ולשטוף לפני הוצאתו לשולחנות - מי דואג לבצע פעולה זו?

4. יש לוודא שהאולם אינו מוסיף משלו מנות פתיחה, מאפים, או מנות אחרונות שאינן תחת השגחת כשרות. כמו כן שלא יוצא מהמקררים אוכל מאירועים קודמים. כל מי שמכיר קצת את הדינמיות במטבח יודע כמה פעמים זקוקים להשלמות של מוצרים מסוימים.

5. בבר פתיחה פעמים רבות מוגשים בשר ודגים במקביל - ישנו צורך לתשומת לב להרחקה בין הבשר והדגים שלא יתערבו.

6. חימום המאכלים - יש בעיה להשתמש בתנורים ובארונות החימום של האולם במידה וישנה אפשרות שבעבר היה בו גם חימום של מאכלים ללא פיקוח כשרותי.

מחמת כל הנ"ל מומלץ מאוד לקיים אירוע במקום שבו ישנו פיקוח כשרותי, במידה והדבר אינו אפשרי כעת כדאי לשכור משגיח לזמן האירוע, או למנות מישהו שמבין בתחום מטעמכם שיפקח על כל הדרוש במטבח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן