כשרות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/08/19 11:56 כ באב התשעט

שאלה

שלום רב, אשמח לברר בנוגע לתבניות האפייה בתנור (תבנית הרשת הכסופה והתבנית השחורה שמגיעות עם התנור).

אני מבשלת ואופה בתנור בשרי וחלבי (כמובן בזמנים שונים) וכל פעם לא יודעת האם מותר לבשל/לאפות על התבניות של התנור שכן פעם אחת ארצה לשים עליהם פיצה לדוגמא ובזמן אחר ארצה לבשל עליהם קציצות. לפיכך אני תמיד משתמשת בתבניות חד פעמיות ענק שעלותן יקרה. לאור זאת ארצה לדעת:

1. האם מותר לשים חלבי ובשרי על התבניות הללו?

2. במידה ואסור, האם מותר לי לשים נייר אפייה על התבנית ואז לסירוגין לבשל על נייר האפייה חלבי ובשרי?

3. ארצה לציין שאינני כבר יודעת האם התבניות הללו בשריות או חלביות ולכן אם אחת מהתשובות בשאלות הקודמות חיובית, האם האם תחילה אני צריכה לשטוף את התבניות בדרך מסוימת?

תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1. ממש לא. צריך תבנית קבועה לחלבי ותבנית קבועה לבשרי

2. גם לא, רק בשעת דחק גדול

3. יש בעיה להכשיר תבניות כי בליבון באש הן ייהרסו. הטוב ביותר לקנות שתים חדשות בצבעים שונים שלא תתבלבלי ביניהן.

בין שימוש בבשרי לחלבי או להפך עלייך לכתחילה להפעיל את התנור לחום הגבוה ביותר כמה דקות על ריק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן