כשרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/08/19 12:21 טו באב התשעט

שאלה

ערב טוב כבוד הרב הייתי רוצה לשאול שאלה איפה רשום בתורה במדוייק שחייב לאכול במקום שהשחיטה שלו היא כשרה. לא איך שוחטים את הבהמה אלא אם מותר לאכול כבש או פרה או כול בהמה כשרה אחרת שהיא לא נשחטה כפי שרשום בתורה.

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

הקב"ה כתב בתורתו "וזבחת מבקרך וצאנך.. ואכלת .. בכל אות נפשך" {דברים יב, כא}.

מכאן לומדים את חובת השחיטה כהלכה, בכל מקום בו אוכלים בשר.

פרטי הלכות השחיטה נלמדים כהלכה למשה מסיני.

בברכה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן