תשובה על מאכל שאינו כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 10/06/19 23:12 ז בסיון התשעט

שאלה

אכלתי במקום לא כשר בידיעה, אני עכשיו מתחרטת על זה בא לי להקיא את האוכל. עשיתי את זה בידיעה לא אכלתי משהו לא כשר וידאתי שזה לא בשר חלב ושאין במאכל פירות ים וכו אבל עדין המקום הכלים לא כשר ואני מרגישה רע, ואיך שיצאתי מהמסעדה קיבלתי דוח אני שמחה על זה אני מרגישה שזה סוג של מכפר על מה שעשיתי אבל איך ניתן לקבל מחילה על דבר שכזה ??

תשובה

שלום וברכה

כפי שאמרת היטב - על מנת שמאכל יהיה כשר לא מספיק שלא יהיה בו בשר וחלב או פירות ים, גם מאכל שרכיביו כשרים למהדרין לא יהיה כשר אם בושל על ידי גוי או בכלי שאינו כשר.

לתשובה שני חלקים מרכזיים - חרטה על לשעבר, ועזיבת החטא וקבלה לעתיד להבא להמנע ממנו.

את החלק הראשון אני רואה שכבר קיימת, את מתחרטת על כך וזו כבר התחלה מעודדת.

על מנת לקיים את החלק השני צריך לקבל על עצמך להקפיד יותר בדיני כשרות, ולשם כך יש ללמוד ולהעמיק בדיני כשרות. קחי לעצמך ספר הלכות כשרות לעבור עליו, או הרשמי לקורס בדיני כשרות (אפשר גם דרך אתר כושרות או בכל דרך אחרת) וכך בוודאות לא תחזרי על אותה הטעות בהמשך, במזיד או בשוגג.

בהצלחה

יצחק דביר