כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/01/19 11:23 יב בשבט התשעט

שאלה

האם מותר לאכול שוקולד חלב שלא רשום עליו כשר ויש עליו רק מדבקה עם כשרות ומרכיבים בעברית ומיוצר בחוצה לארץ

תשובה

בס"ד

שלוםו ברכה

לא. היום יש בכל מוצר כל כך הרבה רכיבים, חלקם בגלל קטנותם לא מוזכרים על העטיפה, אמנם מבחינה הלכתית לפעמים הם אסורים, על כן אין לאכול כל מאכל שלא מצויינת עליו כשרות. כמו כן אפילו החלב עצמו יש לדון האם הוא חלב ישראל או חלב נכרי, ואין זה מפעל חלב שיש שהקלו, על כן הדבר צריך ברור ואין לאכול ללא כשרות מתאימה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ