כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 14/01/19 00:17 ח בשבט התשעט

שאלה

שלום וברכה

אני מבשל תבשילים בעיקר בשריים

אז התבלינים שאני משתמש בהם,מלח פלפל כורכום(באריזה של בקבוק,שמתיזים והתבלין יוצא מהחורים)

אז מישהו אמר לי שבעצם עולים אדים מהתבשיל והופכים את התבלין לבשרי.

ואז כשרני מבשל לדוגמה פסטה ברוטב שמנת אז אני לא אוכל להתיז מלח לדוגמה מאותו בקבוק שאיתו אני מתיז על התבשיל הבשרי

נכון הדבר?

תשובה

שלום וברכה

זה נכון שלכתחילה זה בעייתי לנהוג כך, אם כי בדיעבד אינו נאסר.

מאחר וממילא ישנו צורך לברור את התבלינים מחרקים לפני השימוש - העצה הטובה היא לפזר את התבלין על כף היד, להתבונן שאין בו תולעים או גושים שעלולים להעיד על תולעים, ומכף היד לשפוך אל תוך התבשיל.

בברכה

יצחק דביר.