כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 16/08/18 14:13 ה באלול התשעח

שאלה

שלום רב,

1. בעבר נתתי ליהודי שאינו מקפיד כל כך על כשרות שוקולד שהתברר לי בדיעבד שאין לו הכשר. יידעתי אותו על כך אך איני יודעת מה הוא עשה אתו בסוף. מאז אני מקפידה יותר לבדוק את הכשרות על המוצר הספציפי שאני קונה, גם כאשר הוא נראה "מוכר", אך עדיין כואב לי על המקרה ההוא. מה ניתן לעשות בעניין?

2. לאחרונה נכנסתי לרגע למסעדה לא כשרה כדי לשאול את העובדים שאלה שאינה קשורה לבית העסק עצמו. האם יש בכך בעיה של מראית עין?

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

1. שדרתה המרכזית של התשובה היא החרטה וקבלה לעתיד, לפי תיאורך את אלו כבר קיימת. אם עדיין מפריע לכם אני מציע לתרום לעמותות שמקדמות את המודעות לנושא הכשרות ודואגות שמקרים כאלו לא יישנו.

2. שלום, אין בכך כל בעיה.

בברכה

יצחק דביר