כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 07/08/18 09:55 כו באב התשעח

שאלה

שלום! אני נוי בת 17 ממשפחה מסורתית-דתית. אני עובדת במכון סקרים בו נערכות מידי פעם קבוצות מחקר בנושאים שונים. לאחרונה הוזמנתי להשתתף בקבוצת מחקר וטעימות של מעדן חלב שייצא לשוק בקרוב במטרה לקבל חוות דעת של הצרכנים. לאחר שהעובדת עברה איתי על שאלון ההתאמה, אישרתי את פרטיי ,התאמתי למחקר ואישרתי הגעה, היא ציינה שהמוצר הוא כשר ובתהליכי קבלת תעודת כשרות. בנוסף היא ציינה שהמעדן מיוצר באחת מהחברות הגדולות בארץ (תנובה, טרה..) ובסופו של דבר יקבל כמובן את תעודת הכשרות אבל בדרכ לפני שמוצר יוצא לשוק זה התהליך. כבר אישרתי את השתתפותי במחקר ואציין שאני מקבלת על כך סכום כסף מכובד.. שאלתי היא האם אפשר באמת לסמוך על זה ולהקל כיוון שהמפעל הוא בכל זאת כשר? האם יש שאלות נוספות שאוכל לשאול כדי להיות בטוחה? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ממש אי אפשר לסמוך על הצהרות של בעל העסק.

גם העובדה שהמוצר מיועד לחברות גדולות מהארץ אינה מעידה דבר, שכן יש מוצרים נסיוניים שבסוף נעשים בהם שינויים מינוריים אך משמעותיים כדי שיהיו כשרים, כמו כן יש ליינים של החברות הללו שמיצאים מוצרים שאינם כשרים לחו"ל.

יש להתקשר למשגיח של המפעל ולשאול אותו איזה מידע יש לו על המוצר, וללא מידע אמין אין לאוכלו.