כשרות

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 26/07/18 09:29 יד באב התשעח

שאלה

הבנתי שיש דין שאסור לשני אנשים(חברים ) שאחד אוכל ארוחה חלבית והשני בשרית לאכול על שולחן אחד האם דין זה תקף גם אם שני האנשים שאוכלים אחד מול השנים אוכלים עם צלחת ומגש פרטי לכל אחד?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אין כלל איסור, אלא יש לשים סימן היכר ביניהם בכדי שיזכיר להם את ההפרדה הרצוייה שצריכה להיות בזמן אכילתם גם אם אוכלים כל אחד בצלחת נפרדת, כגון: קנקן מים, עציץ וכו'.זאת, רק בשני אנשים שהם מכירים אחד את השני וקיים חשש לאכילה משותפת. אולם, בשני זרים אין צורך לשים סימן היכר.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן