כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 12:09 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב!

1. האם צריך הכשר לחומר להלבנת שיניים? זה סוג של נוזל ששמים בתוך פלטה שאותה שמים על השיניים. החומר לפעמים יוצא מהפלטה ויכול להתערבב עם הרוק וכך אפשר לבלוע את החומר ..

2. האם מותר לכתחילה לטחון פירות קפואים שיכול להיות שיש בהם תולעים וחרקים ללא בדיקה שלהם? כמו פטל, אוכמניות וכדו'?

תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. אין צורך. בד"כ החומר לא ראוי למאכל כלב, ואין אדם רוצה לאכלו כלל ועל כן אין בכך בעיה.

2. אם זה דרך אכילתו, כגון לעשות גלידה או משקה אפשר, כשם שאנו טוחנים חיטה לקמח למרות שברור שיש בחיטה חרקים. אולם אם אדם עושה כדי לבטל את התולעים - זה אסור בגלל ביטול איסור האסור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן