כשרות- מספר שאלות

חדשות כיפה רבני כושרות 19/08/19 22:33 יח באב התשעט

שאלה

ראשית, תודה רבה על כל העזרה בדיני כשרות שאתם מזכים ועוזרים לעמ"י.

שנית, אשמח לתשובה לגבי כמה שאלות.

1. שתיתי חלב ולאחר מספר שעות אכלתי בשר, מבלי שאכלתי/שתיתי ביניהם דבר, יש עם זה בעיה?

2. תבלין שמשתמשים בו מעל תבשיל בשרי רותח, הבנתי שהוא נהיה בחזקת בשרי, האם מותר להוסיף אותו למאכל פרווה בכלי חלבי?

3. אפיתי לחמניות פרווה בתבנית בשרית שאינה בת יומה, התבנית נקיה לגמרי, האם ניתן לאכול את הלחמניות עם חלבי?

שוב תודה רבה רבה על כל העזרה שלכם!!!!

תשובה

שלום וברכה

1. אם עבר זמן מה אין בכך בעיה, אם אוכלים בסמוך יש לנקות את הפה.

2. אפשר. אולם אם מתכוונים לאכול את המאכל הפרווה יחד עם חלבי ממש רצוי שלא להשתמש בתבלין זה.

3. אפשר לאכול את הלחמניות עם חלב.

בברכה

יצחק דביר