כשרות שף פרטי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/19 21:58 יב באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

חברותיי מעוניינות לערוך מסיבה ואנו מעוניינות להזמין שף פרטי להכנת הארוחה.

מה עלינו לוודא על מנת שנוכל לדעת האם האוכל כשר? מדובר באדם פרטי

תודה

תשובה

שלום וברכה

על אף שישנו כלל של ״עד אחד נאמן באיסורין״, ועל כן מותר לאכול אצל אדם המעיד שמאכליו כשרים - כאשר מדובר על מערכת כלכלית, כמו בישול על ידי שף או מסעדה - אסור לסמוך על כך.

אם אתן נמצאות כל הזמן לידו, ורואות את כל מה שהוא עושה, בתחום המרכיבים הכשרים, ובתחום דרכי הבישול הכשרות - אפשר, כמובן אם זה בכלים שלכם.

כל טוב