כשרות שמן זרעי ענבים לפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/20 17:02 ח בניסן התשפ

שאלה

שלום רב.

האם מותר להשתמש בשמן זרעי ענבים בפסח גם אם אין לו חותמת של "כשר לפסח"? מדובר בשמן בכשרות רגילה שכתוב במרכיביו אך ורק "שמן זרעי ענבים".

ראיתי תשובה לשאלה דומה שהתפרסמה פה באתר (מצורפת למטה*), אך לא הצלחתי להבין האם מדובר במקרה שאין חותמת של "כשר לפסח".

בנוסף, האם מעורבות קטניות בשמן כזה?

תודה רבה, חג שמח ובריאות שלמה בעזרת השם.

*תוכן השאלה והתשובה:

שלום,

האם ניתן להשתמש בשמן זרעי ענבים בפסח?

תודה.

תוכן התשובה:

בס"ד

שלום וברכת ד'

כן. אם אין תוספות אחרות.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אין תוספים אחרים אפשר להשתמש בשמן זרעי ענבים אפילו כשלא כתוב כשר לפסח.

בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן