כשרות עדים לחתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/20 09:05 יא בתשרי התשפא

שאלה

בס"ד

גמר חתימה טובה הרב,

בקרוב מאוד בע"ה אני עשוי להתחתן, והיה לי מחלוקת קטנה עם ארוסתי לגבי אחריות הכשרות של העדים לחתונה.

והשאלה היא, מי מצווה על כשרות העדים בחתונה האם הגבר או האישה?

כלומר במידה ואחד העדים לא כשר מי נושא באחריות על כך?

ומכך השאלה, מי מבני הזוג צריך לאשר את בחירת העדים לחתונה?

תודה רבה על הפורום הנהדר ושנחתם לחיים טובים ולשלום :)

שקד כנפי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מי שרוצה חתונה צריך לדאוג שיהיו עדים כשרים.

אם גם אתה וגם אשתך רוצים להתחתן אז שניכם צריכים לדאוג שלא יהיו עדים פסולים בחתונה.

אם העדים פסולים אז החתונה לא חתונה.

במידה ואחד העדים לא כשר - יש מציאות פשוטה שאתם לא נשואים - החתונה אינה מחתנת אתכם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן