כשרות מסעדה בחו"ל שפתוחה בשבת

חדשות כיפה רבני כושרות 20/05/20 19:55 כו באייר התשפ

שאלה

שלום לכם.

במהלך הטיול האחרון שלי בארה"ב נתקלתי במסעדת מזון מהיר עם תעודת כשרות וקניתי שם לאכול.

שעברתי באותו מקום בשבת ראיתי שהמסעדה היתה פתוחה.

ששאלתי את העובדים איך זה ייתכן, הם טענו שהם מוכרים רק אוכל לא מבושל והמוכרים בשבת אינם יהודים.

יש לציין שמתי שקניתי לאכול המוכרת היתה ישראלית שדיברה בעברית ואילו בשבת העובדים אכן לא היו יהודים.

המסעדה לא היתה באיזור יהודי, אלא באמצע מרכז קניות במיאמי בתוך מתחם מזון שכלל גם מסעדות לא כשרות.

האם הגיוני דבר כזה? ותיאורטית האם ייתכן דבר כזה ביישובים לא יהודים? ידוע לי שיש היום בישראל מסעדות כשרות בבעלות לא יהודית שנמצאות בערים בעלי רוב יהודי, אבל סגורות בשבת.

תשובה

שלום וברכה

אם המשגיח קר בקרבת מקום, ויכול לקפוץ בשבת ולוודא שהנהלים אכן נשמרים ואין שום בישול במטבח, תיאורתית זה אפשרי.

בארץ כנוהל לא מאפשרים דבר כזה כי אין אפשרות להסדיר את הפיקוח בכל הארץ באופן זה, וללא משגיח שיכול לפקח בשבת איש לא יודע מה קורה שם במטבח בשבת...

בברכה

יצחק דביר