כשרות מלח כבישה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/01/20 18:58 יא בטבת התשפ

שאלה

רציתי לדעת האם מלח ניטריט (מלח כבישה) (נקרא גם מלח כיור) ליישון וכבישה של בשר, למניעת התפתחות חיידקים. שהוא בעיקרון מלח רגיל תשעים ומשהו אחוז בתוספת סודיום נייטריט באזור שש אחוז. האם הוא צריך הכשר?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חומר זה הוא לא מהצומח והחי ולכן הוא כשר, אבל צריך לדעת שיש לו עוד שימושים מלבד שמירת טריות, ולכן מגבילים את השמוש בו. בכו"א לעניין כשרות בד"כ אין בעיות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ