כשרות לפסח - מכונת קפה ותבניות חד"פ אלומניום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/04/19 13:26 ו בניסן התשעט

שאלה

שלום,

יש לי 2 שאלות:

1. ראיתי שיש דעות שונות לגבי הכשרה לפסח של מכונת נספרסו, אבל הגישה הכללית היא שאין בעיה להכשיר, במיוחד שהקפסולות (הבסיסיות) של נספרסו כשל"פ כל השנה.

אני לא משתמשת בקפסולות נספרסו, אלא של חברה אחרת תואמת נספרסו שלא כתוב עליהן כשל"פ כל השנה.

כמובן שבמהלך החג אשתמש רק בקפסולות כשל"פ, אבל השאלה היא איך אני מכשירה את המכונה בהתחשב בזה שהשתמשתי בעבר בקפוסולות שאינן כשל"פ?

2. יש תבניות אלומניום חד"פ לאפיה שמצויין אליהן במפורש שהן מאושרות לשימוש בפסח.

האם יש בעיה בתבניות שאין עליהן היתר מפורש כזה? האם יש חשש שתבנית אלומניום חדשה ונקיה שלא נעשה בה שימוש - לא תהיה כשרה לפסח??

תודה מראש וחג שמח!

תשובה

שלום וברכה

ההנחה הבסיסית היא שאין חמץ בקפסולות קפה.

גם אם חלילה יש - מדובר בכמה ספיקות שהם מדרבנן ביסודו של דבר.

לכן, אפשר להשתמש בפסח במכונת הקפה, לאחר ניקוייה, והפעלתה ללא קפסולה (מעין הגעלה פנימית).

זה כמובן לא קורא תגר נגד אלה שלא ישתמשו, כי בפסח אנחנו מחמירים על עצמנו הרבה הרבה מעבר להלכה.

כל טוב וחג שמח