כשרות לפסח ללא חשש קטניות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/19 09:08 יד בניסן התשעט

שאלה

האם תחתיות ארטישוק קפואות של סנפרוסט כשרות רק לאוכלי קטניות? כתוב על האריזה - כשר לפסח וכל ימות השנה - קטניות (הכשר בדץ בית יוסף). שאלה שניה - מכונת קפה פשוטה שבה מכניסים קפסולה, סוגרים ולוחצים ללא מתקן הקצפת חלב - האם ניקוי יסודי מספיק לצורך שימוש בפסח? תודה וחג שמח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. יש בחומר המשמר סוג של קטניות, ולכן כתבו כך.

ב. אם הקפסולה אין בה חמץ מספיק נקוי, אבל אם יש ממש חמץ בקפסולה כגון עמילן חיטה הרי זה כמו מדוכה של חמץ חייב בהגעלה ויש מזקיקים גם ליבון. צריך ברור במפעל הקפסולות ממה היא עשויה.

שבת שלום וחג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן