כשרות כלים טרפים בטיול שנתי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/01/20 13:13 יג בטבת התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אמור להיות לנו טיול שנתי בעוד כמה זמן ובטיול החליטו על מנת לשמור על איכות הסביבה שכל אחד יביא לעצמו כלים רב פעמיים.

זה טיול של כמה ימים ויש ארוחות (חלביות ובשריות...), כל הארוחות אמורות להיות כשרות עם כשרות של הסירים וכל מה שמבשלים בו...

אבל כנראה שרוב הצלחות של התלמידים יהיו טרפות....

יכולה להיות איזו שהיא בעיה כל עוד הצלחת שלי כשרה?

נגיד אולי שימזגו משהו מסיר לצלחת והכף שימזגו ממנה תיגע לרגע קטן בצלחת...

או בעיות כשרות אחרות?

תודה רבה

תשובה

שלום

בהנחה שהמאכלים כשרים, והתבשלו בכלים כשרים, והבעיה היא רק בצלחת או בכלי מזיגה, אזי אם הם קרים מותר שהצלחות יגעו.

אם הם חמים, אזי מותר שהצלחות יגעו בעודן חמות בתנאי שאין ביניהם דבר אלא מגע כלים. אם יש בין צלחת אחת לחברתה, או בין הצלחת לכלי אחר בעייתי, אוכל או נוזל חם, אזי זו בעיה משום שמה שבלוע בצלחת הבעייתית מפעפע בצלחת שלך. ובלבד שהשתמשו בצלחת הבעייתית ביממה האחרונה. אם לא השתמשו, או ספק השתמשו, מותר.

כל טוב