כשרות יין מבושל מחו"ל

חדשות כיפה רבני כושרות 11/08/19 22:00 י באב התשעט

שאלה

האם בישול יין (יין מבושל) מקנה איזושהי הקלה בתהליך הדרישות לקבלת כשרות ליין שתהיה מוכרת על ידי הרבנות הראשית בישראל ליין שנעשה ביקב שנמצא בחוץ לארץ במקום חקלאי רחוק מהעיר ? ואם כן, איזה הקלה מבחינת תהליך הדרישות לקבלת הכשרות מביא בישול היין (יין מבושל) ?

תשובה

שלום וברכה

אחת הבעיות המרכזיות איתן מתמודד המבקש כשרות ליינו היא החשש למגע של גוי או מי שאינו שומר מצוות ביין,

יין מבושל אינו נאסר גם כאשר הם נוגעים בו, ולכן משלב הבישול ההקפדה עליו יותר פשוטה.

אולם מתחילת סחיטת הענבים ועד לבישול היין נותרת החובה בעיה להקפיד שרק יהודים שומרי מצוות יגעו ביין.

בברכה

יצחק דביר