כשרות המטבח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 06/05/20 12:34 יב באייר התשפ

שאלה

שלום,

אני רוצה לשאול שאלה שנוגעת לכשרות.

אני באה מבית מסורתי שהמטבח בו לא כשר. באיזו דרך אוכל להכשיר את המטבח? מה מחוייב לזרוק ומה אפשר להכשיר? ואם יש עוד הרחבות בעניין כשרות המטבח אשמח לקבל.

תודה!

תשובה

קשה לענות הכל על רגל אחת. צריך להפריד כלים לחלבי ובשרי, ניתן להכישר מתכת פלסטיק וזכוכית, אבל לא כלי חרסינה.

ההכשרה מתבצעת בדרך כלל ע"י הגעלה במים רותחים בכלי שגדול מהכלי שאתה רוצה להכשיר .

אם אין שני כיורים אז לשטוף כלים באויר ולא להניח בכיור, או לקנות 2 רשתות מיוחדות שמתאימות לכיור שעליהן ניתן להניח את הכלים עד לשטיפה, בכל מקרה לא לסתום את הכיור באופן שיוצף במיים כשהכלים מונחים על הרשתות.

ניתן להעזר בחב"ד בהכשרה

https://kosher4u.co.il/main