כשרות בתאילנד

חדשות כיפה רבני כושרות 06/01/20 10:45 ט בטבת התשפ

שאלה

שלום רב,

קראתי שיש דברים שכשרים בכל מקום - כמו פירכיות אורז, פירות יבשים, חלב סויה (ללא טעם),

רציתי לדעת האם בוודאות אפשר לקנות דברים אלה בתאילנד מבלי צורך בחותמת כשרות..

תודה רבה,

זוהר

תשובה

שלום וברכה

הרכיבים בפריכיות אורז באמת כשרים, אבל זה לא אומר שהמוצר כשר, מפני שלעיתים מורחים שומן על משטחי הקליה שלא ידבקו הפריכיות, כמו כן מכינים באותם כלים פריכיות דגנים שאסורים באיסור חדש.

חלב סויה לא כשר בכל העולם, לעיתים יש לו תוספות, והוא גם עובר פיסטור לעיתים במפסטרת שמשמשת גם ליין (ואסורה כיין נסך).

יש פירות יבשים כשרים בכל העולם, ויש פירות יבשים שמורחים עליהם שומנים להברקה, וכן יש כאלו שתהליך הייבוש שלהם זקוק לפיקוח.

ממליץ מאוד לעיין במדריך הכשרות שלנו בקישור הבא:

מדריך כשרות בחו"ל