כשרות בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 04/02/20 00:10 ט בשבט התשפ

שאלה

שלום.

1.רציתי לברר אם יש בעיה אם שופכים שמן, תבלינים אבקת מרק וכ, ישירות על סירים\מחבתות בזמן בישול או טיגון?

האם זה הופך אותם לבשריים או חלביים? ספיגה אפשירת של אדים או טיפות ניתזות

2.מכשיר מקציף חלב שכתוב בהוראות שאין להרטיב את החיבור לחשמל במים, האם חייבים להטביל?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

1. למען האמת הדבר תלוי בקרבה שממנה שופכים לתוך הסיר. אם הם מספיק קרובים כך שהאדים העולים על הבקבוק או הצנצנת חמים - זו בעיה להשתמש באותו הכלי לבשרי ולחלבי. במקרה זה מומלץ לייחד כלים נפרדים, או לחלופין לשפוך לתוך כלי בינים או ליד ומתוכו לשפוך אל הסיר הרותח. נציין שכל הבעיה היא רק כשבסיר מחומם באותה העת בשר ממש או חלב ממש. אך לא כשמחומם בו מים או מאכל פרווה אחר.

2. לדעת הרב אליקים לבנון (נשיא כושרות) לא צריך לטבול כלים חשמליים. תוכלו להרחיב כאן:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=54651&lang=HEB

לדעת הפוסקים שמחייבים טבילה, כאשר יש חשש שהכלי יתקלקל במים ישנם שני פתרונות אפשריים:

א. לתת לבעל מקצוע יהודי שיפרק חלק מן הכלי (בצורה מקצועית) ויחבר מחדש.

ב. למכור את הכלי לגוי ולשאול אותו ממנו.

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן