כשרות במוצרים צמחוניים/טבעוניים

חדשות כיפה רבני כושרות 09/09/21 18:58 ג בתשרי התשפב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

רציתי לקבל חידוד בעניין כשרות של דברים צמחוניים/טבעוניים בחו״ל.

אם למשל יש מוצר שמצויין עליו שהוא 100% טבעוני ואין בו יין והוא מיוצר עלי ידי מכונה מותר?

בעצם מה הגורמים שמונעים ממני מלאכול ישר דבר טבעוני?

הבנתי שזה

חרקים בירקות ופירות

פירות וירקות שיובאו מהארץ לחו״ל

יין

ובישול נוכרי

אני שואל שאלה זאת כהמשך לשאלה ששאלתי באתר (אני לא יודע אם יש אפשרות להמשיך לשאול שאלה אחרי שקיבלת תשובה) לגבי משקה אנרגיה שהוא בעצם אבקה שמערבבים עם מים.

החברה מציינת שהמוצר הוא מהצומח חוץ מוויטמין D שבא מצמר של כבש. (שקיבלתי תשובה מכם והבנתי שמותר אל יש בעיה בשאר הדברים הצמחוניים).

עכשיו הבנתי מהחברה שבמוצר אין יין והוא מיוצר על ידי מכונות שמפיקים את הערכים (ויטמינים) והטעמים של המוצר מהצמחים ויוצרים מזה אבקה.

חלק מהצמחים שהם משתמשים בהם לדוגמה: שורש זנגביל, אבוקדו, אלוורה, גרעיני חמנייה ועוד…

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

הבהרתם יפה את הבעיות הרבות שיתכנו גם במוצר טבעוני וצמחוני.

לכך יש להוסיף כמובן את בליעת הכלים, ישנם מפעלים רבים שלהם מערכות משותפות עם פסי ייצור אחרים, או שמייצריים באותו הפס לסירוגין, אם יש שם בעיה של אחד מהדברים שהוזכרו לעיל הכלים אסורים ואוסרים את המאכל.

זו הסיבה שהמידע שקיבלת איננו מספק.

מה גם שקשה מאוד לסמוך על מידע שנאמר בצורה כזו.

בברכה

יצחק דביר